Axet Naturbehandling

Behandlingar
Kroppen är fantastisk. Den kan konsten att läka sig själv, och du kan själv hitta vägen och den kraften. Ibland behöver man en liten puff i rätt riktning, och då kan ett besök hos en bra terapeut vara det som gör skillnaden mellan sjukdom och hälsa.

Jag behandlar bland annat detta

Exempel på behandlingseffekter

Behandlingmetoder jag erbjuder

Undrar du över något? Kontakta mig gärna för ett förutsättningslöst samtal.


Zonterapi / Reflexologi

Zonterapi är en gammal och väl beprövad behandlingsform som har hjälpt och fortfarande hjälper många människor till ett bättre, friskare och mer levande liv. Enligt den traditionella definitionen av zonterapi representerar punkter under fötterna olika organ eller kroppsdelar, och behandlingen görs genom beröring eller tryck på dessa punkter, eller zoner.

Reflexologi är en vidareutvecklad form av zonterapi, som är kartlagd över hela kroppen och därmed kan man behandla alla nivåer: kroppsligt, mentalt och själsligt. Det är ett mycket kraftfullt verktyg för att behandla olika typer av åkommor eller för att hjälpa dig i din personliga utveckling.

Metoden jag arbetar efter och är diplomerad i är Kairon Reflexologi.

Pris: 700 kr/60 minRegndroppsmassage - Raindrop Technique®

En rogivande och välgörande massageform som med hjälp av nio terapeutiska oljor hjälper dig till fysiskt och känslomässigt välbefinnande. Oljorna masseras in med tekniker som härstammar dels från Tibet, dels från Lakota indianerna men även från klassisk massage.

Oljorna har egenskaper som bland annat dödar virus och bakterier, minskar inflammation, stärker immunförsvaret, lindrar andningsbesvär, minskar muskelspänningar, minskar matsmältningsbesvär samt återställer balansen i kroppens system. Eteriska oljor är växternas ”blod” som innehåller hundratals lättflyktiga ämnen som snabbt tas upp av huden och kroppens celler och organ som använder sig av dem för att bl.a. stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation. Eteriska oljor har använts för hälsa och andlig upplyftning genom hela mänsklighetens historia och är välstuderade.

Behandlingen inleds med att oljorna i tur och ordning stryks ut och masseras in på fötternas reflexzoner. Därefter droppas oljorna i tur och ordning ut på din rygg, de stryks ut och masseras in för att lösa upp spänningar och knutor. För att förstärka behandlingseffekten läggs sedan en våtvarm handduk utmed din ryggrad.

För att du ska känna dig extra ompysslad så har jag valt att lägga till en kortare ansiktsmassage vid slutet av behandlingen.

Pris: 850 kr/75 minNAT - Neuro-Auricular Technique®

NAT är en teknik som är lugnande på nervsystemet och som kan ge välmående vid neurologiska tillstånd, känslomässiga trauman, psykiska och fysiska besvär.

I NAT används en glasstav och 6 olika lugnande eteriska oljor på nacken och övre ryggen. Med lätta och cirkulära rörelser i området vid Locus coeruleus (LC) längs skallbasen samt nackkotorna arbetas oljorna in. Syftet med NAT är att återansluta synaper i hjärnan och övre ryggraden.

Pris: 850 kr/60 minkarin med magisk shamantrumma

Shamansk healing

Jag gör en energiresa till de shamanska världarna, där mina guider och kraftdjur hjälper dig till den healing du behöver just nu. Det kanske inte är den sorts healing du själv tror, eller vill tro, att du behöver. Den Andra Världen går bortom det mänskliga begreppet av logik, men lämnar få oberörda.

Vi börjar med ett samtal där du berättar vad du vill ha hjälp med. Medan du ligger tryggt inbäddad på massagebänken tar jag kontakt med guiderna för att få vägledning. Jag kan använda mig av mina magiska verktyg som exempelvis trumma, skallra, fjädrar, och jag kan använda mig av mina händer. Efter healingsessionen berättar jag vad jag upplevt, kanske får du något budskap. Kanske har du fått ett kraftdjur till dig. Ett kraftdjur kan ses som ett tillskott av en ny energi som hjälper dig att att finna din kraft. Men sedan är det upp till dig hur du använder den kraften.

En specifik form av Shamansk healing är Soul Retrieval. Inom de shamanska kulturerna anser man att allting har en själ. En sten, en gran, en dröm, en relation. Det anses vidare att människan har två själar: en kroppssjäl och en frisjäl. Kroppsjälen är förbunden till den fysiska kroppen. Frisjälen är inte lika bunden vid kroppen utan kan lämna kroppen vid drömmar, meditationer och vid traumatiska händelser. Vid händelser som vi har svårt att hantera - exempelvis om vi råkar ut för en olycka, genomgår en operation eller om vi plötsligt förlorar en nära vän eller familjemedlem - kan en del av själen välja att sticka iväg eftersom den inte kan hantera smärtan. Detta kallas för själsförlust. Det kan till exempel visa sig som att du inte riktigt känner igen dig själv efter händelsen. En sådan själsförlust kan läka av sig själv, då väljer själsbiten att återvända av sig själv. Om den inte gör det finns möjligheten att låta göra en själshämtning,

När jag gör en Soul Retrieval gör jag en resa i de shamanska icke-ordinära världarna, vägledd av mina kraftdjur, med syftet att hämta hem en eventuell saknad själsbit. Det man behöver komma ihåg är att det finns en anledning att själsbiten lämnade dig, och om du fortfarande är i en liknande situation så kan det tyda på att du behöver göra en förändring i ditt liv för att själsbiten ska vilja stanna krav. Men om det till exempel rör sig om händelser tidigt i livet så är de livssituationerna redan förändrade, och det krävs inte så omvälvande förändringar. Det är inte alltid en Soul Retrieval “lyckas” i avseende att du får tillbaka en själsbit, men du kan alltid räkna med att behandlingen resulterar i någon form av Shamansk healing.

Vid distanshealing så ringer jag upp vid behandlingstidens början och vi pratar om vad du vill ha hjälp med. Medan jag gör själva healingresan så kan du vila, meditera eller pyssla med nåt stillsamt. Efter healingresan (ca 20 minuter) så ringer jag upp och berättar vad jag sett och upplevt på resan, och vi pratar även om ifall det kan ha väckt något i dig.

Tiden är väl tilltagen för att vi säkert ska kunna ta hand om alla frågor som dyker upp.

Pris: 850 kr/90 minHeader photo by Yoann Boyer on Unsplash

Image by pch.vector on Freepik

“Det är min passion att hjälpa dig till ett bättre, friskare och mer levande liv.”